Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι Αντιδήμαρχοί μας – Ένας χρόνος μετά!....Γιώργος Παπαδόπουλος.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της πόλης, το κυκλοφοριακό, την ελεγχόμενη στάθμευση, την συντήρηση των δημοτικών κτιρίων για τον χρόνο που πέρασε και για άλλο ένα χρόνο, αφού η θητεία των Αντιδημάρχων είναι διετής.
Συναντήθηκα μαζί του για να μου πει τι έκανε το 2011. Η πρώτη του επισήμανση ήταν ότι το πρώτο εξάμηνο έφυγε χωρίς έργα αλλά με την προσπάθεια επίλυσης των λειτουργικών προβλημάτων.



Σημαντικό στοιχείο της προσαρμογής ήταν η φιλική συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ αιρετών και εργαζομένων.

Στο κομμάτι της συνεργασίας του με την Τεχνική Υπηρεσία έχουν υλοποιηθεί:

- συντηρήσεις σε 13 σχολεία της πόλης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια)

- ασφαλτοστρώσεις σε 8 δρόμους

- η επισκευή του βρεφονηπιακού σταθμού στο τρίγωνο Φραγκοπούλου για παιδιά με ειδικές ικανότητες

- οι συνδέσεις ιδιοκτησιών με το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο

- η ανακατασκευή του κτιρίου του Δημαρχείου στην Ν. Ερυθραία

- η ανακατασκευή του κτιρίου της Τ.Υ. του Δήμου

Σε επίπεδο μελετών έχει ξεκινήσει το υπόγειο parking στον Πλάτανο, η ανάπλαση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και χώρων πρασίνου στα Αλώνια και στην Άνω Κηφισιά

Για το κυκλοφοριακό έχουν περιφραχθεί αρκετοί κοινόχρηστοι χώροι, έχουν αποκατασταθεί λακκούβες σε δεκάδες δρόμους όλης της Πόλης και έχουν μπει 450 νέες σχάρες όμβριων υδάτων που τις κλέβουν σε καθημερινή βάση για να τις πουλήσουν για παλιοσίδερα!

Η οργάνωση της ελεγχόμενης στάθμευσης χρειάστηκε πολύ χρόνο ώστε να εκπονηθεί μελέτη ενοποίησης της εφαρμογής στην Κηφισιά και στην Ν. Ερυθραία.

Βασικό μέλημα του κ. Παπαδόπουλου ήταν για την ελεγχόμενη στάθμευση: μια πιο ανθρώπινη πόλη εξυπηρέτηση πρώτιστα των κατοίκων και μετά των επισκεπτών έσοδα στον Δήμο, όπου το 2011 ήταν 250.000 €

Σημαντική επισήμανση από τον κ. Παπαδόπουλο είναι η απαίτηση για καλή οργάνωση και διαχείριση των οικονομικών. Με δεδομένη μάλιστα την υστέρηση εσόδων από εσόδων του Δήμου κατά 40% σε σχέση με το 2010 τότε είναι πασιφανής η αναγκαιότητα της διαφανούς και συνετής οικονομικής διαχείρισης.

Προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς ήταν:

- η μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους των οδών Έλλης, Τροίας και Πόντου στην Ν. Ερυθραία οριστικοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης που είχε καταργηθεί μετά από προσφυγή

- η επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης των Αδαμών για να διορθωθούν τοπικές αλλαγές , να συμπεριληφθεί σε αυτήν και η ζώνη του παράδρομου της Εθνικής Οδού και έτσι πολύ σύντομα να παρουσιαστεί για διαβούλευση στην τοπική κοινωνία

Στόχος του κ. Παπαδόπουλου για το 2012 είναι:

- Να εκπονηθεί συνολική κυκλοφοριακή μελέτη των τριών Δημοτικών Ενοτήτων και να υπάρξει συνεργασία με τους όμορους Δήμους.

- Η αναβάθμιση κτιρίων μέσω του προγράμματος «εξοικονομώ ενέργεια» για το οποίο έχει υποβληθεί πρόταση στο ΕΣΠΑ ποσού περίπου 1.000.000 €

- Να υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Πράσινα Δώματα» ώστε να πρασινίσουν κάποιες ταράτσες δημοτικών κτιρίων. Πρώτη εφαρμογή θα είναι στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς στις Αδάμες.

Αξιολογώντας το έργο του κ. Παπαδόπουλου θα πρέπει να θεωρηθεί θετικό με γνώμονα:

- 1ο την δική του απειρία σε τεχνικά θέματα που ισοφαρίστηκε όμως από την πολύχρονη ενασχόληση με τα δημοτικά δρώμενα

- 2ο την προσπάθεια επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών στους τομείς που του ανατέθηκαν

- 3ο στους στόχους που μπήκαν για διοικητική οργάνωση και αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ.

1 σχόλιο:

  1. Καρατσιομπάνης Ιωάννης1 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:18 μ.μ.

    "συντηρήσεις σε 13 σχολεία της πόλης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια)"
    κε Νομπιλάκη να μας πει ο κ. Αντιδήμαρχος σε ποια σχολεία και τι είδους συντηρήσεις έγιναν;
    Διότι εμείς στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Κηφισιάς ακόμη αναμένουμε, παρά τις υποσχέσεις του κ. Δημάρχου κατά την περίοδο των καταλήψεων.
    Σας ευχαριστώ
    Καρατσιομπάνης Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή